7 Eylül 2011 Çarşamba

The Road

2009 yapımı, pek bir başarı sağlayamamış bu filmde, yine geleceğe yönelik. Hiçbir şey düşünmeden, sırf ibret almak için izlenebilecek bir film. Bir çok sahnesi fazla sıkıcı aslında. Ve yine pek çok kısmı da anlaşılmaz. Filmi yapan adam anladığım kadarıyla çok değişik bir şeyin peşindeymiş ama becerememiş.
(Dipnot: Cidden çok sıkıcı kısımları var. Hiç düşünmeyin, bu sıkıcı kısımları atlayın. Önemli bir şey yok oralarda zaten.)

3 yorum:

  1. bildirkihurmalar13 Eylül 2011 02:35

    filmin senaryosu amerika'da patlama yapmış bi kitabın konusunu içeriyor. aslında film gayet iyiydi ama fazla sükse yapmamasının sebebi yine bir kitabın filmi olmasıydı. hangi kitap filme uyarlandıysa tutmadı zaten. tutanlardada genelde çocuk filmlerinden öteye gidemiyor. film gayet iyiydi. oyunculuklar ve mekanlar mükemmeldi. sıkıcılık konusuna gelince, bence gayet sıkıcı değildi :)

    YanıtlaSil
  2. Kitaptan uyarlanan filmler istisnalar olduğu gibi pek tutmuyorlar. Bunun sebebi de kitabın izleyiciyi hayal gücüne daha fazla yönlendirmesi bence. Kitapta yazan bir şeyi kendi betimleme gücünle gerçeğe yansıtıyorsun. Ama film senin daha önce kafanda kurduğun gerçekliği yansıtmıyor haliyle. Çok basit bir örnek de 'Gölgesizler'dir buna. Kitabı okuduğumda Hasan Ali Toptaş'a hayran kalmıştım. Filmi çıkacak dediklerinde de genelde filmleri sinemada izlemeyi sevmememe rağmen koşa koşa sinemaya gitmiştim. Ama sonu hüsrandı. Kaybettiğim zamana acıdım doğrusu.

    Ama bu filmin tutmama sebebi bence bundan ziyade bir şeylerin suyunu çıkaracak kadar tekrarlamış olmalarıydı.

    YanıtlaSil
  3. açıklaman gayet iyi, söylediklerine tamamen katılıyorum. :)

    YanıtlaSil

Merhaba.
Ben çok üşengeç bir yazar olduğumdan ve boş zamanlarımda hep film izlediğimden her filmi hatırlayıp da buraya kaydedemiyorum. Söyleyeyim dedim.